hits

Familietid i vinterland

Herlighet. De sykelige kuldegraderne her oppe gjør at neseborene mine limes sammen hver gang jeg trekker pusten med nesa. Neglbitt kommer etter bare fem sekunder utenfor vottene. Føttene mister følelsen etter hundre meter bortover veien, og ansiktet trenger jevnlig massasje for ikke å fryse fast til ett enkelt ansiktsuttrykk. Så har vi havet, da. Havet har ikke bare frøset til et tjue centimeters tykt teppe ved båthavna, men det ryker mer enn alle skorsteinene i bygda tilsammen!

Det med neseborene, neglbitten og følelsesproblemet i beina og ansiktet er forresten ord etter egen erfaring. For selv om graderstokken har vært oppe i 22,9 minusgrader, har jeg likevel vært dum nok til å bevege meg ut av huset...

(Onkel Arild; jeg hadde egentlig lue, det bare ser ikke sånn ut, så du trenger ikke sladre til mamma). Fant raskt ut at peiskos og innetid med familien var mye bedre...(Lillesøster: "har du spart så lenge til langt hår?")


(Mine to fadderbarn - jeg prøver å stikke ut øyet på minstemann) 


(Lillesøster og lillebror)


Her var vi på familiemiddag hos bestemor, hvor alle de fem "familieklasene" var samlet og utgjorde 16stk til bords. For å forklare det enkelt viser bildet bestemor's syv (av åtte) barnebarn og to oldebarn. Men om noen skulle være interessert i den mer kompliserte forklaringen, kan jeg fortelle at dette er tre forskjellige søskenflokker som består av; lillesøster (4), meg (21), lillebror (12), søskenbarn (12), søskenbarns datter (1), søskebarn & fadderbarn (6), søskenbarn (15), søskenbarn (22), og fadderbarn & søskenbarns sønn (3). Litt forvirret? Fullt lovlig.

Ser kanskje stille, rolig og idyllisk ut - men FOR et lydnivå. At bestemors hjerte overlever å servere tre typer kjøtt og tre typer desserter til 16stk på èn gang, er helt utrolig. Og på toppen av det hele lever hun uten oppvaskmaskin! Tror jeg hadde strøket med før jeg hadde fått satt på potetene. Så all ære til bestemor - hun er utrolig flink. Måtte jeg en dag bli like snill og god som henne :)

Vel, vel... Nå har store og små lagt seg. Fireåringen har fått meg til å love å hente henne tidlig i barnehagen, så det er vel på tide å få lagt denne kroppen også.

Ha en fin mandag, dere :-)

- V.

5 kommentarer

Siv

06.02.2012 kl.08:13

Så søøøøøøtt innlegg :D Og hei; Jeg hadde glemt at det var sånn i kulda, for vi har egentlig hatt det ganske varmt!

Trille

06.02.2012 kl.19:06

Nydelig bilde på toppen! Kaldt, men likevel nydelig. :)

Ikke verre samling av mennesker, altså? Herregud, jeg hadde også strøket med lenge før noen hadde fått noe servert. Flinke, er disse bestemødrene. <3

Veronica S

06.02.2012 kl.20:32

Så utrolig koselig! For en fin familie..

22 minus..helsikken, jeg hadde dødd. Jeg fryser meg ihjel bare det er 2 minus liksom..hehe.

SV: grattis med overstått navnedag.

Lillesmurf - Kari

07.02.2012 kl.09:31

Herlige bilder :) Koselig <3

SV: Tusen takk Veronica :)

Babycall er kjempe bra.. Se den :)

Veronica Bremnes

07.02.2012 kl.12:05

Siv: hehe, takk :) Varmt, faktisk - heldig du er ;)

Trille: tusen takk! Hehe nei, var en del ja.. Det er de virkelig :)

Veronica: så hyggelig - takk :) Haha, ja, det er litt av en temperatur!

Kari: Tusen takk :) Will do!

Skriv en ny kommentar