hits

Ukens søndagsklageri

Har muligens nevnt det tretusenogåtte ganger før, men det finnes ikke bokstaver for hvor mye jeg misliker alle disse søndagene. Er evig takknemlig for at det finnes en dag i uka hvor kø, butikkmuligheter og menneskeliv senkes med 90%, men ønsket om et søndagsfritt liv er fortsatt enormt. Vekkerklokka mi ringer dessuten hver eneste dag gjennom hele året, så det er ikke akkurat som om jeg har en "lovlig sovedag". Kroppen min har nemlig fortalt meg at om klokka ikke ringer før 10:30 og jeg ikke har tvunget meg selv opp før 11:30, er det ikke vits å stå opp i det hele tatt. Og det er jo litt trist, for da får ikke fuglene mat - og undulater har så stor forbrenning at de kan dø om de går et helt døgn uten mat. Så i dag stod jeg opp cirka...

Og siden søndag også betyr vaskedag, tenkte jeg "hva er vitsen med å vente - la oss få vekk noen timer", og helte grønnsåpe i vaskebøtta. Så jeg gjorde alle disse vanlige greiene da. Støvsuget, vasket, skiftet sengetøy, rengjorde fugleburet, vasket litt til - og da jeg etter evighetens tid tenkte at det snart var leggetid, var klokken nådd... 11:30. Seriøst, hvorfor har ingen fortalt meg at det tar liten tid å rengjøre en hybelleilighet på 25kvm? Tragisk. De neste minuttene skulle jeg egentlig bruke til tøyvask, men hver gang jeg skal helle i vaskemiddel, blir jeg stående og stirre på disse "enkle" tegningene mens jeg spør meg selv hva i all verden som skal helles hvor. Den første luka har nemlig et 2-tall og den tredje et 1-tall, noe jeg mente var svært ulogisk.

Så jeg bestemte meg for å spørre om hjelp. Siden pappa har blitt en tøyvaskerkonge, startet jeg med han - men siden han ikke er like konge når det kommer til å sjekke mobilen for sms'er, gikk jeg videre til 'mamma'. Vanligvis fungerer hun som mitt eget orakel som har svaret på alt, men siden hun skurret litt i dag ved å bare tippe at skyllemiddelet skulle være helt til høyre, gikk jeg videre til to av mine 'tanter'. Og vet dere, det viser seg at tanter er skapt for husmorspørsmål! Begge forklarte meg nemlig at vaskemiddelet skal i den første selv om den har et 2-tall, da den tredje som har et 1-tall skal brukes om du skal ha forvask! Og hva tror dere den midterste luka med blomstertegnet er til? Skyllemiddelet som kan få tøyet ditt til å lukte blomster, vel! logisk.

Sånn. Der lærte jeg dagens lærdom videre til de som ikke kunne dette... (Hvem skulle tro jeg var 21?). Etter tøyvaskinga syklet jeg meg ihjel i tjue minutter, og fant ut at det var like greit å bruke tiden på kortspill.


Jeg tapte litt. Bare litt. Og så fikk jeg suppe.

Og så syklet hjem igjen da, klar til å... Dere vet. Leve meg inn i One Tree Hill. Men da jeg kjapt skulle innom facebook for å sjekke hva alle hadde spist til søndagsmiddag, oppdaget jeg et bilde og en tekst som gjorde at jeg automatisk dyttet maskinen unna meg mens jeg holdt meg foran øynene.

Familien min slutter aldri å overraske, det er sikkert og visst. Denne gangen var det min storebror (han var iallfall min storebror frem til i dag). Han har vært med i NM i... Eh... Vet ikke om jeg klarer å si det. Ok. NM i... Stripping. STRIPPING, for guds skyld. Jeg måtte gulpe omtrent sju ganger før jeg klarte å ta i mac'en min igjen. (Sorry bror, du ba om det).

Vel. Samme det. Dagen er straks over, så jeg må skynde meg å se noen episoder før leggetiden kommer. Håper dere har hatt en fin helg, og at dere får en strålende uke! Jeg liker dere, lesere.

- V.

4 kommentarer

Johanne

27.08.2012 kl.14:00

Og me likar deg! Håpar du får ei kjempebra veke!

Astrid Maria

28.08.2012 kl.08:38

Har tilbragt de to siste dagene på senga med One Tree Hill foran meg, og drømmer konstant om å få en sønn som Jamie, eller gifte meg med enten Nathan eller Lucas, litt usikker. Ettersom jeg har sett alt ca 10 ganger, såg jeg bare sesong 6 jeg, og nå hopper jeg til 8. Håper egentlig jeg kan være syk noen dager til, så jeg får med meg ni i samme slengen. Og nå har jeg skrevet en hel kommentar om en TV serie, når jeg egentlig bare tenkte å si at vi(kan vel egentlig bare snakke for meg selv) liker deg også, og selv om vi vet du ikke liker søndager, er det helt ok å høre det mange ganger, for alt blir jo så morsomt når du skriver det. Ha ei fin uke! :)

Siv

29.08.2012 kl.11:04

Jeg ville nok putta mykemiddelet i rett iallfall!! For ei fiiin klokke forresten! Jeg ELSKER søndager - en dag i uka der jeg har enda mer å gjøre ;) Stripping? Håper han er fin, broren din! (Han er vel det, da? Vant han???)

Veronica Bremnes

30.08.2012 kl.00:13

Johanne: åå, takk, så god du er!

Astrid Maria: haha!! Jeg skjønner deg sååå godt for jeg er helt enig. Og jeg liker at du legger igjen en labg kommentar om "ingenting" :) Tusen takk, så koselig å høre :))

Siv: takk, kjøpte den i Vardø (Finnmark) i sommer! Du skal få lov til å like dagen så lenge jeg slipper... Og nei, jeg klarer ikke si at min egen storebror er fin. Full av muskler, for all del, men nei... Fysj :p

Skriv en ny kommentar