hits

Blomster små, gule blå

Kjære bestemor - i dag er det 62 år siden du kom til denne verden, og forhåpentligvis skal du fortsette å være her i mange mange år til. Å miste besteforeldre er noe de fleste må gjennom, men jeg kan ikke forestille meg hvordan det blir å en dag skulle miste deg.

Vi bodde mange år sammen, og barna i nabolaget trodde du var min mor. Du vekket meg ofte om morgenen, skjemte meg bort med setningen "skal jeg steke deg et par pannekaker?", og fulgte meg til skolen mens vi tygget hver vår grønne extra. Etterhvert da jeg begynte å gå alene, fulgte du med meg i kjøkkenvinduet, og blinket til meg med utelyset da jeg øverst i bakken snudde meg for å se. På fritiden var vi på naboens lekeplass, plukket steiner i fjæra som vi lagde indianere av, var på besøk hos de gamle damene, og hadde kaffepause med sukkerbiter på oldemors trapp - oldemor som vi sammen sov hos den natten hun døde. Vi hentet også en hundevalp sammen som vi gikk mange turer på fjellet med, og som ble din trofaste venn i mange år etterpå. Du viste meg tidlig hvordan man baker, lot meg stå på en stol for å delta i oppvasken, og lærte meg en haug av barnesanger som vi sang på da vi gikk turer - spesielt husker jeg "blomster små" som du har sunget på i alle år :)

Bestemor, du er et fantastisk menneske som har humøret på topp og aldri klager, uansett hvor vondt du har det. Du gir til andre før du gir til deg selv, og du har et hjerte av gull. Jeg er vanvittig heldig som har vokst opp med et så fantastisk menneske som deg.

Gratulerer så mye med dagen, bestemor - jeg er ubeskrivelig glad i deg :)

- V.

3 kommentarer

Reservetante Eva

01.12.2012 kl.14:27

Så heldig du er som har bestemor - og så heldig hun er som har deg!

Siv

01.12.2012 kl.19:21

Bestemødre er noe av det KULESTE. Og 62 er jo ingenting! Gratulerer fra meg også!

Veronica Bremnes

03.12.2012 kl.00:39

Reservetante Eva: så koselig sagt :) <3

Siv: hehe, ikke sant! Takk takk :)

Skriv en ny kommentar