hits

"Tanta lucia" og livet på nordpolen

Var visst sankta lucia i dag. Eller, "tantaaa luciaaaa" som minstejenta i huset synger på fra morgen til kveld - helst med et volum som halve nabolaget kan høre gjennom våre uåpnede vindu. Har ikke sett noe til sånne derre lussekatter, men det gjør ikke noe, for Mr. Pacman hadde sikkert spist de opp uansett. Her om dagen spiste han faktisk meg! Nesten, da.

Bortsett fra å få fingrene oppspist, har jeg brukt tiden til å lese. Kjøpte "Evig Søndag" før jeg reiste - en bok jeg har hatt lyst på helt fra den dagen Linnèa fortalte at hun skrev bok. Prøvde så godt jeg kunne å spinke og spare på boka, men hadde likevel lest den ut etter andre dag. Tårene mine trillet allerede på side 13, så jeg antar jeg kan si at det er en bok som treffer. Det kan jo forsåvidt variere hos hver enkelt, men jeg for min del synes i alle fall det var "kjekt" å se all denne ærligheten. Meg og peisen min.

Dette er forresten hva nattetimene blir brukt til. Har forsøkt å få øynene til å mate hodet med ord fra bøker på ettermiddagstid også, men med søsken i huset er det ikke alltid like lett. For eksempel så er gitarspilling og boklesing en mindre bra kombinasjon...

Det er forsåvidt et syngende barn også - men en skal vel ikke klage over positiviteten. Linselusbarnet. "Kan vi ta bilde, dadda?". To sekunder senere; "kan æ få se nu?" ;)


Ellers har jeg opplevd årets første juletrepynting - utført av lillesøster, tante og hennes sønn / vårt søskenbarn / mitt fadderbarn. Dette er til og med deres andre juletre, noe som gjør meg en smule sjalu ta jeg har "mistet" mitt eget. Når jeg blir voksen skal jeg ha minst fem juletre. Eller kanskje syv, jeg er ikke helt sikker enda.

Har selvfølgelig møtt de tre andre søskenbarnene her oppe også - deriblandt Maiken, som her om dagen måtte leie meg gjennom evigheten og forbi, da jeg faktisk holdt på å omkomme i en skliulykke. (Marte; uggs'a dine fungerer som sykkelhjulene mine gjør på is - og de hjulene gjør ikke annet enn å få meg til å falle). Neida. Jeg gjorde ikke det. Men jeg kunne ha gjort det, hadde det ikke vært for at hun faktisk holdt meg fast som om jeg skulle vært nittifire, og lot meg leke sumobryting i det hodet mitt skulle til å bytte plass med beina. True story - det var litt av et syn, det.

Noe som er verre enn de glatte skoene (som jeg forsåvidt har byttet ut med converse som gir meg neglbitt på venstre stortå), er veien jeg må gå når jeg skal til/fra denne støttekontakten min. Når sant skal sies så jeg ikke gå der, men for å spare femten-tjue minutter av gåtiden, klarer jeg jo ikke unngå å velge dette mørkbelagte fjellet. Og altså... Hittill har jeg jo overlevd, men da jeg skulle over her etter å ha sett en thriller, og da falt i snøen med en følelse om at alle filmskuespillerne nå kom til å ta meg, var jeg nesten sikker på at jeg snart skulle gravlegges. Så jeg ønsker meg ikke lengre julekort og slikt - jeg trenger et lys på dette hersens fjellet.

Gud så mye vas jeg kommer med på denne tiden av døgnet. La meg heller fortelle om det fornuftige jeg har gjort - nemlig å bake lefser! De tre siste dagene har jeg sammen med bestemor produsert nærmere åtti lefser, og det er jaggu litt av en prosess. Deiglaging og smørnelaging, deling, kjevlig, steking, kosting, bløting, smøring og bretting. Men gøy var det! Og for de som er redd for å gå glipp av trening ved slike lange prosesser, kan jeg bare fortelle at jeg er støl både i legger, lår, mage og armer. Så da kan en slå to fluer i èn smekk - ekstra fint for meg som verken baker eller trener til vanlig ;)

Jadda, så sånn er det. Håper dere har en fin førjulstid, mennesker!

- V.

5 kommentarer

Bestemor i Vardø

14.12.2012 kl.15:30

Send gjerne lefser til denne adr:-)

Astrid Maria

14.12.2012 kl.19:16

Kan personlig anbefale å ha flere juletrær, i fjor disket min Amerikanse vertsmor opp med hele tre stykk, så vi måtte flytte ut spisebordet vårt, og alle trærne spilte julemusikk og blinket i takt! Sånt blir det julestemning av :)

Veronica Bremnes

15.12.2012 kl.17:33

Bestemor i Vardø: hehe, kanskje til neste år ;)

Astrid Maria: åh, det høres koselig ut! Gøy :)

Siv

16.12.2012 kl.12:24

Så flink du er til å bake ;) snø inne og snø ute - her har vi ingen av delene!

Jeg likte ikke så godt den boka, jeg... Ikke helt min stil :(

Veronica Bremnes

17.12.2012 kl.00:52

Hehe takk ;) Å.. Synd da. Det var iallfall min stil :)

Skriv en ny kommentar