hits

Trøtt papegøye og nye regler

For en måneds tid siden stirret mine to klumper av noen øyne på kalenderen, og tenkte at det var leeenge til jul. Først skulle det jo tross alt være julebord, etterfulgt av tysklandtur, bursdag, og en flytur til nordpolen hvor jeg skulle være en heeel uke. Deretter skulle jeg jo jobbe en uke, og SÅ skulle det være jul, etter en sykt lang ventetid. Men nå, to dager senere (i alle fall følelsen av to dager senere), er det bare en uke til jeg sikkert sitter med julegaver uten julegavepapir. Noen må stoppe denne tiden, for vi kan ikke være så nærme jul! Jeg hadde jo lovet meg selv å ha fremme juletreet og julestemningen 1. desember for å få tidenes lengste julefølelse, men kalenderdagene var frekke nok til å løpe forbi meg, og nå er det snart ikke vits fordi alt snart er OVER. Herregud, grav meg ned, noen. Ikke det at jeg ikke klarer det fint selv, da. Meg og Mia.

Vi kunne jo forsåvidt brukt denne ettermiddagen til å gjøre hula vår ren og pen, men Mia var så trøtt at hun nektet å vaske.

Helt sant. Så jeg brukte heller tiden til å... Jeg vet ikke. Av og til glemmer jeg faktisk hva jeg gjør og har gjort. Eller jo, jeg har åpnet alle syv lukene jeg har gått glipp av i adventskalenderen! Fikk for eksempel et tog, et fly, og et juletre. Spennende greier altså... Så har jeg ringt jenta som visstnok skal ha grått hele veien hjem fra flyplassen i går, stakkar. Hun kunne informere meg om at hun så nok en episode av Scooby Doo, og ville til gjengjeld vite hva jeg hadde gjort i tiden fra jeg var ferdig på jobb og frem til jeg ringte. Tror hun er i ferd med å bli voksen. I morgen er hun sikkert konfirmant.

Ai, nå har de tre fuglekrekene våknet. Trodde en liten periode at fuglepassermamman min hadde klart å temme disse galningene, men det viste seg at en ny lyspære i stua var alt som skulle til for at skvaldringen kom tilbake. Noe sier meg at jeg bør leve i mørket fremover, så trommehinnene mine kan få seg en ferie, men da går jeg jo hvertfall glipp av julestemningen. Tidenes dilemma, det der.

Hva er klokkegrensa for støvsuging når man bor under og ved siden av noen forresten? Jeg vil støvsuge nå, 22:40 - er det noe regler for slikt i denne verden? Samme det. Jeg lager herved regelen om at støvsuging er tillatt frem til 23:00. Det passer meg best i dag. Neste gang jeg skal støvsuge er det kanskje en annen regel, men det vet jeg ikke enda. Og med det samme vi er inne på regler vil jeg gjerne lage en som gir forbud mot å lage avtaler før 11:00 på dager hvor man har fri eller jobber på kveldstid - for hvor sykt dødelig er det ikke å måtte stå opp 08:30 på en dag hvor du ikke skal kle deg om i uniform før 15:00?! Veldig. Sykt veldig, faktisk. Denne verden er jo helt feil.

Natta.

- V.

Én kommentar

Siv

18.12.2012 kl.14:06

Tida går fort, og støvsuging får man liksom aldri gjort. Joda, men alltid sent. Ooops

Skriv en ny kommentar