hits

Sånn derre juleoppsummering

Var det ikke i går eller noe at jeg satt sammenkrøket i sofakroken min og fortalte dere at det bare var en uke igjen til julaften? Jo, det var det - det er jeg nesten sikker på. Og nå er den over. Nå er alt over, inkludert livet - for jula er jo livet, vet dere. Men herregud så fint jeg har hatt det! Julaften startet riktignok på jobb, men det varte bare en halvtime da jeg etter nattevakt kunne ønske dagvaktene god jul og gå hjemover. Brøytebilene hadde gått i dvale da, så jeg måtte bruke rundt tjue minutter ekstra på å komme meg hjem, mens jeg observerte mennesker på ski passere meg - men for en eskimo som meg er jo slike hendelser ganske ok for humøret.

Et par timer senere valset jeg gatelangs på ny, denne gangen i støvler og joggetøy, for å besøke tante Kaisa som var klar for å servere grøt med mandel i. Til min store forskrekkelse fikk jeg ikke mandelen hos henne heller, men det skal jeg sende inn en TQM på, så det ordner seg nok. Ellers var det selvølgelig jule-tv på programmet, og i år som i fjor og alle andre år før der, fikk askepott hjelp fra de tre nøttene til å kapre prinsen. Ahh, så romantisk altså...

Da tante dro på jobb og mørket senket seg, fikk jeg etterhvert fomlet meg avgårde til mamma og familien, hvor jeg hadde tidenes beste julaften. Det sa jeg vel muligens i fjor også, men denne var enda finere. Fikk servert nydelig mat og desserter, og åpnet et haug av fine gaver - noe som tydeligvis var veldig morsomt til tider..?

Fikk til og med to gaver fra selveste julenissen!! Så tror jaggu 2012 har vært året hvor jeg har hatt en passelig ok oppførsel ;)

Var forsåvidt ikke bare julenissen som ga meg belønning, for jeg fikk seriøst hele ønskelista mi oppfylt! Hvilke barn får det?! Nå er ikke gavene det viktigste for meg til tross for den drittungen jeg er - men når jeg i tillegg til å være omringet av folk som gjør kvelden min super, bare får gaver jeg har ønsket, trenger eller liker... Da, altså. Da er det en fin julefeiring. Til og med lommeboka mi fikk masse gaver! Sååå fornøyd.

1. juledag ble det servert hummer, og jeg gjett hva? Jeg spiste det. Skeptiske Veronica har så sykt spist hummer!! Smaker ganske likt som reker, som jeg forsåvidt spiste for første gang i sommer, og det er faktisk veldig godt :)

Etter et langt og godt måltid, litt filmseeing og gode desserter, var det duket for quiz med to lag. Mine lagkamerater var jo for glupe til at jeg rakk å finne svaret på noe som helst, men jeg liker å likevel kunne si at mitt lag selvfølgelig vant...

Og så ble det kveld nok en gang, og på tide å takke for juledagene. Årh, de er så gode, de menneskene. Nå er jeg kanskje unødvendig overtakknemlig for enkelte ting av og til, men de har jo seriøst gitt meg de fineste og behageligste juledagene i verden, så det må vel være lov å si at jeg er evig takknemlig. For det er jeg. Tenk å ta vare på en eskimodrittunge fra nordpolen i selveste jula, da. Det er så fint gjort, det. ...Og da jeg hadde sovet meg videre til 2. juledag fikk jeg enda mer å være takknemlig for. Tante Kaisa dukket nemlig opp for å levere juleniste til meg! Se så skjønt :)

Åh, jeg er så heldig. Like etterpå dro jeg på kino med selveste refleksmannen.

Vi så "De Urørlige" på kino, noe som for min del var for andre gang, men jeg elsker den filmen. Deretter dro vi innom Egon hvor refleksmannen lo av meg. Jeg mener nemlig at Egon burde skamme seg over å servere unødvendig mye mat! Det er ikke normalt å sitte igjen med 2/3 av maten og likevel være så mett at det nesten gjør vondt - tenker de ikke på barna i Afrika eller?! Herregud...

Og så til noe enda sykere; vi tok bussen hjem. Jeg burde visst også skamme meg. Buss er jo ulovlig. Minn meg på det i 2013, hvem bryr seg om resten av dette året.

Så ble det plutselig 3. juledag, da - og jeg lå på sofaen og "slappet av" med det intese dyret mitt.

Men av en eller annen grunn har jo disse undulatene blitt så himla keen på meg, så da lå jeg plutselig der mer tre dyr på meg.

Småfuglene (som egentlig skal holde seg i høyden for å ha oversikt) har til og med blitt så trygge at de valser frem og tilbake på gulvet nå!

I det jeg lå på denne stakkarslige sofaen min og observerte disse rare dyrene mine og tenkte at jeg var i ferd med å bli sinnsyk, kom Hanne og Ronja busende inn med...

PINNEDYR. Hva er dette slags syk verden?! Nå kan mennesker bare levere pinnedyr på døra til andre mennesker, liksom. Så jada - som om jeg ikke hadde nok med tre fugler, sitter jeg nå her med to pinnedyr også. Vi er dermed en familie på seks levende vesener i denne 25kvm hybelen. Den tanken gjorde at jeg ble så redd at jeg løp ut.

Var heldigvis fint ute, da. Nå er det mørkt. Og sent. Over halv fire på nattmorgenen, men det gjør ingenting, for i morgen skal jeg sove til jeg skal på nattevakt eller noe - bare fordi jeg kan.

Ikke det at dere er så glade i å fortelle meg ting her, men jeg spør likevel; har dere hatt en fin jul?? :)

- V.

2 kommentarer

Siv

29.12.2012 kl.20:56

SÅ FIN DU ER!! Ganger to! Også lurer jeg på om du KANSKJE var enda mer bortskjemt enn meg, men jeg klarer ikke bestemme meg...

Veronica Bremnes

30.12.2012 kl.12:05

Åå, takk Siv <3 Hihi, vi kan være like bortskjemte :))

Skriv en ny kommentar