hits

Litt sånn derre bakeglede

Etter et enkelt øyekast kan jeg jo se at det visstnok er tjueto dager siden sist jeg var innom her - og da kun for å avlevere et stakkars bilde, uten noe form for skribleri. Så det er kanskje ikke så rart at jeg til tross for mitt nokså lave lesertall, har blitt minnet om at disse oppdateringsrutinene mine har sklidd ut igjen. Jeg kunne selvfølgelig skrytt på meg at jeg har vært for opptatt med trening, studering, og enorm sosialisering - men jeg tror ikke jeg orker å lyve i dag. Hadde det nå enda vært søndag, men det er ikke - og man lyver da strengt tatt ikke på en mandag. Men jeg har i grunn ikke noe spesiell sannhet å komme med heller, annet enn at jeg nærmer meg sesong 31 i Hotel Cæsar. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med livet mitt når jeg kommer til "dagens" episode, og jeg plutselig må vente en hel uke før jeg kan se neste. Men det sies jo at man ikke skal ta sorgene på forskudd, så det der får vi nesten bare snakke om en annen gang. La meg heller fortelle dere om alt jeg har bakt siden sist. (Ja...)

For tre søndager siden var dagen kommet for å gjøre stas på landets mødre - og siden jeg er så heldig å ha ei i denne byen som fortjener nettopp dette, slo jeg til med muffins. Fikk riktignok god hjelp fra Toro, hvor vi sammen laget et blandet resultat (med smak av bringebær og hvit sjokolade).

Søndagen etter var det Fastelaven - og ettersom jeg var på jobb hvor det allerede ble servert boller, slo jeg til med en ny runde muffinslaging.

Avanserte med litt sjokolade og blåbær, og syntes i grunn de så rimelig fine ut. Så kom de ut av ovnen da, og bare...

På dette tidspunktet innså jeg at baking ikke er noe for meg. Men så har jo mamma havnet i en usedvanlig lang bakeperiode, hvor hun skaper lukten av nybakt brød i hytt og pine...

...og slikt blir man jo nesten litt inspirert av. Brødmat er det beste jeg vet, så jeg bakte jevnlig brød da jeg flytta ned her - før dagen hvor jeg sverget til Husmann kom, og jeg la baking og brødspising på hylla. Men etter denne bakeinspirasjonen fant jeg ut at jeg skulle produserte bestemor sine grove knekkebrød.

To dager på rad gjorde jeg dette, og anskaffet meg altså noen husmorspoeng der. Plutselig skulle jeg jobbe helg igjen, og fordi jeg visste at jeg skulle jobbe med min såkalte 'barnevakt', tok jeg med utstyr til bollebaking. Som 'barnevakt' har hun nemlig i de siste årene passet på å sysselsette meg når hun kan - og da har bollebaking blitt en typisk helgesyssel. Det fine var jo at hun hadde tenkt akkurat det samme, og vi endte derfor opp med å konkludere at det måtte bli boller to dager på rad. Så vi knadde og hevet...


Penslet...

Og serverte...

Den andre bolledagen ble vi enige om å avansere det hele litt mer, og valgte å gå for eggekrem. Problemet var bare at vi sluttet på jobb etter butikkenes stengetid på lørdag, og skulle være tilbake igjen lenge før åpningstidene på søndag. Så da datet vi google, og kom frem til at vi bare kunne lage vår egen krem fra bunnen av. Og vel... Hadde noen av oss visst hvor lang tid ordet "bare" betydde, tror jeg vi hadde nøyet oss med en ny forsyning av vanlige rosinboller. For mens barnevakta stod og rørte som dette...

...rakk jeg å kna sammen bolledeigen, la den heve, piske eggehviter og sukker til marengs, smøre stekebrettene, kna deigen på nytt, og trille ut bollene. Det tar altså (@%&$!?§) lang tid å lage eggekrem fra bunnen av!! (La det være en advarsel til dere andre som skulle tenke det samme). Men når denne kremen omsider var ferdig, fikk jeg æren av å smake den på en spesialbolle. (Spesialbolle = minideigklatt stekt på en varm kokeplate, dandert med nylaget krem og en stakkars rosin).

Jada. Men til tross for en litt kjedelig erfaring om at slike tidskrevende hjemmelagede greier hører gamledagene til, er jeg likevel sabla fornøyd med barnevaktas utholdenhet og gode humør! Og gode boller ble det jaggu også ;)

Nå har klokken passert midnatt, og det har altså rukket å blitt tirsdag mens jeg har produsert dette superspennende bakeinnlegget mitt. Jada. Vi snakkes en annen gang, dere.

PS: om noen av mine sjefer skulle lese dette, vil jeg bare informere om at baking bidrar til et bedre arbeidsmiljø, og sikkert skjerpede sanser og sånn også...

- V.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar